Pályázati lehetőségek ! 

Magánszemély részére


Napelem telepítése családi házra megtérülő pénzügyi befektetés a háztartás villamos energia ellátására.
A lehető leggyorsabb megtérüléshez, ugyanakkor költséghatékony működéshez.

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó visszatérítendő támogatás (0%-os hitel)

GINOP-8.4.1/A-17 VEKOP-5.2.1-17

Minden ember vágyik arra, hogy minimális rezsiköltségek mellett élvezhesse, a korszerű és szép otthonát, amit megdicsérnek az ismerősei, és ahova minden nap jó érzéssel megy haza.

Sok család azonban nem tudja megengedni magának, hogy saját erőből megvalósítsa az ehhez szükséges felújításokat. Illetve egy korszerűtlen ház fenntartása sokkal többe kerül, mint egy korszerű, így amit esetleg meg tudnának spórolni, azt sok esetben a magas rezsiköltségek elviszik, így a sok éves kemény spórolás és lemondás is nehezített körülmények között megvalósítható.

Azok pedig, akik ennek ellenére is szebb otthont szeretnének maguknak, a kereskedelmi bankok hiteleihez szoktak fordulni. Azonban a korábbi évek rossz tapasztalatai miatt, mint pl. a svájci frankos hitelek, vagy a bankok által módosítható kamatok, sok ember teljesen jogosan elvesztette a bizalmát a kereskedelmi bankokban, és fél attól, hogy hitelt vegyen fel ilyen módon. Vagy ha esetleg el is hiszik, hogy nem fog változni, nem szeretnék a felvett összeg többszörösét visszafizetni.

Az európai unió támogatja a korszerű, és energia takarékos otthonokat, úgyhogy létrehozta a lakossági 0%-os hitelt, amit pályázati rendszerbe helyeztek, aminek az a célja hogy csak olyanok kapják meg akik valóban fejleszteni akarják otthonukat. Nekik nyújt egy rövid ideig hatalmas lehetőséget ez a konstrukció, és ők azok akiknek 1 év múlva már szép, új és energiatakarékos otthonuk lesz.

Olvassa el a pályázat részleteit, töltse ki a lent található díjmentes előminősítést.

Támogatást igényelhet

magánszemély, aki:

  • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár (vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik)

  • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa

  • az ingatlan lakóingatlan

  • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye

társasházak

lakásszövetkezetek

Nem igényelhet támogatást az a magánszemély, aki

  • negatív adósként szerepel a KHR-ben (régi BAR-lista)

  • akinek 149.000 Ft-ot meghaladó adó-, vagy köztartozása van (kivéve ha fizetési haladékot kapott)

  • 60 napot meghaladó közüzemidíj-tartozással rendelkezik

  • akit kizártak a támogatási rendszerekből

Támogatás összege

Magánszemélyek esetében: 10.000.000 Ft-ig

Társasházak esetében: 7.000.000 Ft/lakásig


Vállalkozok Részére


Energetikai pályázat vállalkozásoknak

GINOP-4. 1. 3. - 19
GINOP-4. 1. 4. - 19

Igényelhető vissza nem térítendő támogatás: 

1.5 millió Ft - 100 millió Ft

A pályázat indokoltsága:

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik. Ha épületeinket jól szigeteljük, és energiatakarékosan üzemeltetjük, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük.

Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja az is hogy a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve több mint háromszor magasabb mint a környező fejlettebb országokban. Ez mind környezeti, mind gazdasági szempontból súlyos hátrányt okoz a hazai vállalatoknak a piaci versenyben.

Az Európai Parlament és Tanács RED irányelve alapján hazánkban 2020-ra a megújuló energiaforrások részaránya legalább a 13%-ot el kell, hogy érje a bruttó végső energiafogyasztásra vetítve.

.

.